maandag 25 september 2017

Anna gaat naar school

Ons eerste thema van dit schooljaar werd op vrijdag afgesloten. We leerden de klas kennen in al haar facetten: de hoeken met het speelgoed, de regels en afspraken, de vriendjes en de juf.

De eerste dagen werd vooral gespeeld, maar er was ook al tijd om wat te 'werken'. 
We plakten stukjes papier op een ballon, die de juf dan gebruikte om een kroon te maken. Zo werd de verjaardagskalender zichtbaar in de klas. Daarnaast mochten we ook schilderen wat er in onze boekentas zit.We hadden hiervoor al eens gekeken in de boekentas van Anna om te kijken wat er wel of niet in mag. We mochten ook een jongen of meisje stempelen... met onze vingers :) Joepie! We hingen die op aan de muur bij de figuur van Jezus, want wij zijn allemaal vriendjes (ook die van Jezus). 
Tijdens de godsdienstmomenten stonden we ook stil bij de verbondenheid in onze klas. We kleurden een vliegtuig, want dit schooljaar vliegen we het schooljaar in! 


We speelden een contactspel waarbij we van dichterbij kennis maakten met onze vriendjes en natuurlijk ook met klaspop Anna. We mochten rondlopen op muziek en wanneer de muziek stopte, zochten we een vriendje en voerden we een kleine opdracht uit: buik tegen elkaar, handen tegen elkaar, ... Ook speelden we enkele denkspelletjes. We sorteerden het speelgoed uit de hoeken volgens kleur. 


We speelden een spel met een doek. Anna verstopte er enkele spullen onder en wij moesten raden wat er plots verdwenen was. 


Ook deden we een memoriespel. We zochten telkens twee dezelfde kaartjes. Niet gemakkelijk hoor! We luisterden ook naar enkele mooie verhalen. 
Vandaag was een overgangsdag en blikten we al even vooruit op het volgende thema 'Anna eet graag fruit'
Daar gaan we vanaf woensdag volop mee aan de slag! 

Maar eerst is er onze sportdag... Met de bus rijden we morgen naar de indoorspeeltuin. Dat wordt leuk! 

Graag tot morgen, 

juf Romina 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten