dinsdag 26 december 2017

Anna en de kerstboom

Vrijdag rondden we het thema 'Anna en de kerstboom af'. Het was een gezellige, maar ook drukke periode. 

Het begon natuurlijk met het versieren van de klas en de kerstboom. Lichtjes, slingers, kerstballen, sterren, ... Alles werd vanonder het stof gehaald! Ook in de hoeken was de kerstsfeer overal aanwezig. Aan de vrije knutseltafel mochten we met allerlei decoratiemateriaal aan de slag (lintjes, sterren, stickers, ...).
In de zandtafel mochten we spelen met nepsneeuw en zo een eigen wintertafereel vormgeven. 
In de watertafel werd zand bijgevoegd en probeerden we een kerstboom vorm te geven met slingers en ballen. 


In de playmobilhoek speelden we met de kerststal die we van de Sint kregen. Aan de plasticinetafel versierden we een kerstboom. 

In de poppenhoek konden we ons als kerstman verkleden en spelen met de kerstboom en kerststal. Later werd de hoek omgetoverd tot kerststal en werden we Maria of Jozef met het kindje Jezus. 

In de fijne motoriekhoek mochten we mini-kerstbomen versieren. 


Het spelen vonden we superleuk, maar natuurlijk moesten we ook nog wat werken. We leerden een nieuwjaarsversje en maakten een nieuwjaarswerkje. 
Zien we er niet mooi uit met onze snorren? 
Tijdens de godsdienstmomenten hielden we halt bij het kerstverhaal, de adventskrans en telden we samen af naar Kerstmis. 

We maakten tijdens wiskundige oefenmomenten kennis met de begrippen meer/meest en minder/minst aan de hand van het aantal ballen in de kerstboom. 
We oefenden ook het tellen verder in en bij juf Charlotte maakten we een matrix rond kerst. 


Zo ging de tijd vliegensvlug voorbij en voor we het wisten, was de kerstvakantie er al. 

Na de vakantie doen we het een weekje wat rustiger aan en zullen we veel mogen spelen, puzzelen en gezelschapsspellen spelen. 

Graag tot volgend jaar :) 

Juf Romina 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten