vrijdag 16 maart 2018

Anna is jarig

Enige tijd geleden startten we het thema 'Anna is jarig'. Het was een leuk thema... Kijken jullie mee? 

Het begon allemaal toen Anna ons uitnodigde op haar verjaardagsfeest! 


We besloten er een echte 'feestklas' van te maken. De klas werd mooi versierd en ook in de hoeken konden we volop spelen in het nieuwe thema: 

In de poppenhoek konden we feest vieren: een mooi gedekte tafel, een verjaardagshoed, ... 
Aan de vrije knutseltafel mochten we leuke vlaggen en slingers knutselen om de klas op te smukken.
In de plasticinehoek maakten we lekkere taarten. 
Aan de spelletjestafel konden we spelen met het rad en moesten we pakjes bij hun juiste schaduw leggen. We speelden ook het gezelschapsspel 'Bonte Ballonnen' en oefenden zo de kleuren in. 


Als 'werkje' maakten we een mooie taart. We tekenden en kleurden die in met waskrijt, waarna we de rand mochten schilderen met waterverf. Wat deden we dat goed! 


We speelden ook heel veel met ballonnen en gebruikten die daarna om de klas te versieren. Maar eerst? OPBLAZEN NATUURLIJK :) Niet gemakkelijk hoor, zelfs niet met de ballonnenpomp! 
We maakten tijdens wiskundemomenten kennis met het leggen van patronen en mochten dit daarna alleen proberen.  
We speelden ook vlaggenrace, een spannend telspel waarbij Anna en een andere pop zoveel mogelijk vlaggetjes moesten verzamelen. Wij telden en legden de vlaggen in de rij... Spannend! 


We luisterden naar de volgende verhalen: We speelden het alom gekende spel 'Muzikaal pak' en moesten hierbij ook verschillende opdrachten uitvoeren: een liedje zingen, kaarsjes blazen, ...


 

Als kers op de taart ;) was er natuurlijk het grote verjaardagsfeest voor onze klaspop Anna. De klas was al een hele tijd mooi versierd... Ideaal dus voor een 'party'! 

In de voormiddag maakten we zelf lekkere appelflappen klaar. 

In de namiddag zongen en dansten we, gaven we onze mooie tekeningen aan Anna af, zetten we Anna onze zelfgemaakte kroon op, mocht Anna (samen met Sara) kaarsjes blazen en namen we plaats aan de feesttafel om lekker te smullen. Njammie! 


Wat was dat een geweldig feest !!! 

HIEP HIEP HOERA VOOR ANNA  !

Deze week hebben we vooral gepuzzeld en gezelschapsspellen gespeeld. 
Maandag starten we dan het nieuwe thema 'Anna viert Pasen'

Fijn weekend! 

Juf Romina 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten