zondag 1 april 2018

Anna viert Pasen

De voorbije twee weken werkten we rond het thema 'Anna viert Pasen'. Anna gaf de start van dit thema aan met iets lekkers... Ze bracht voor ons paaskoeken mee die we mochten proeven :) 
De toon was gezet en Anna had nog verrassingen voor ons in petto. Ze had veel paasspullen mee die we mochten ontdekken. 
Zo bracht ze ook leuke stempels mee die we mochten gebruiken in de vrije knutselhoek. 
Ook had ze van de paashaas de taak gekregen om ons te vertellen over zijn 'spelletjeseieren'. Die moesten wij dan zoeken in de klas. Het ging om grote eieren waarop op de achterkant een spelletje stond. Zoeken maar! 


In de hoeken konden we ook allerlei plezante dingen doen. 
In de themahoek werden we echte paashazen die de paaseieren overal verstopten.
In de vrije knutselhoek mochten we paasknutsels maken. 
In de plasticinehoek kleiden we eieren om in de paasmand te leggen. 
In de poppenhoek stond een paastak die we mochten versieren en speelden we ook met de paasmandjes. 
Aan de computer mochten we eieren 'inkleuren'. 

Tijdens de godsdienstmomenten stonden we natuurlijk stil bij het paasverhaal en maakten we kennis met enkele rituelen die men rond Pasen gebruikt, zoals bijvoorbeeld het versieren van de paastak. 
Als wiskundeactiviteit maakten we opnieuw een matrix en probeerden we ook om paasfiguren van groot naar klein / klein naar groot te leggen. Dit deden we eerst samen met de juf en daarna mochten we het alleen proberen. 
Op een dag wachtte ons opnieuw een verrassing in de klas. Toen we terugkwamen van onze lentewandeling (zie volgend blogbericht) had de paashaas chocolade-eitjes in de klas verstopt. Natuurlijk mochten we die ook proeven :) Mmmmmmm....
Tussen al dat proeven en zoeken door werkten we ook heel flink aan onze paasmand, want zonder mandje kan je natuurlijk geen eieren verzamelen! Die eieren mochten we verzamelen op vrijdag, toen de paashaas ons een bezoekje bracht. Hij had ons wel goed liggen hoor! Eerst dachten we de eieren te vinden in de klas, maar daar lag niks... Dan maar in de tuin gaan zoeken: ook niks :( 
Misschien moesten we wel doen zoals in ons verhaal en in het park gaan zoeken! Net toen we de jas gingen aantrekken, merkten enkele kinderen op de speelplaats iets op... EIEREN !!!! Wat was dat een feest... 
AANVALLEN MAAR :)  :)   :)   :)   :) 
Pasen is natuurlijk ook meer dan eitjes alleen. Het is ook de periode waarin kleine kuikens ons vergezellen op school. Wie durfde het aan om er eentje op de schoot te nemen? Iedereen! BRAVO ! 


(Aymeric was de fotograaf van dienst bij de foto van de juf... Goed gedaan!)

Na die twee drukke, maar vooral ook plezante weken is het tijd om te genieten van al dat lekkers! 

Fijne vakantie iedereen en graag tot later! 

Juf Romina 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten