dinsdag 29 mei 2018

Anna in de lente

Nu we volop toeleven naar het feest voor de papa's blikken we eerst nog even terug op ons vorige thema 'Anna in de lente'. 

We stonden vooral stil bij het nieuwe leven en de verwondering daarrond. 
 De lentewandeling en de uitstap naar de Gavers pasten hier natuurlijk heel goed bij :) Foto's hiervan vinden jullie in eerdere blogberichten. 

Dit is wat we nog deden: 

In de zandtafel maakten we een lentetafereel en speelden we met de bloemen. 


In de themahoek mochten we spelen met potgrond, een schep en hark, allerhande bloempotjes, gieters en kunststofbloemen. Wat was dat leuk! Als wiskundige activiteit mochten we zelf een lentetafereel weergeven op een magneetbord. De dingen juist ordenen in de ruimte en delen samenvoegen tot een geheel was het doel van deze oefening. 
Ook legden we kaartjes in een logische volgorde: Jan die een zaadje ging zaaien en het zag groeien, Sofie die een mooie bos bloemen plukte en in de vaas zette en Marie die met geplukte bloemen een bloemenketting maakte. Best moeilijk! 


Ook in de bouwhoek konden we ons uitleven in het thema. Met de Smartmax maakten we hele mooie fleurige bouwwerken :) 


We mochten ook vrij schilderen over de lente. Dit was geen verplicht werkje, omdat vooral de beleving in dit thema centraal stond. 


Tijdens godsdienstmomenten uitten we onze dankbaarheid voor de natuur in al zijn schoonheid. 

We luisterden daarnaast ook naar het volgende verhaal: En wat mocht natuurlijk niet ontbreken in dit belangstellingscentrum? Juist... ZAAIEN !!! 
We mochten helemaal zelf ons potje vullen, zaadjes erin strooien en besprenkelen met water. Wat het wordt??? Dat komen jullie weldra te weten :) Nu gaan we aan de slag binnen het thema 'Anna houdt van papa'

Graag tot morgen, 

Juf Romina 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten