Als afsluiter van het thema lente maakten wij lekkere 'vogelnestjes' klaar. Misschien kennen jullie dit als een vleesgerecht met gehakt, maar dit is toch even iets anders...
Dit is wat je nodig hebt:
- chocolade: puur, melk of wit
- cornflakes (maΓ―svlokken)
- snoepjes die je als eitjes kan gebruiken (genre M&M's, Smarties)
- een kom om de chocolade te smelten
- een kom om alles dooreen te roeren
- twee kleine lepels
- een grote lepel
- een plaat om de 'nestjes' op te leggen
- bakpapier
Zo maak je het:
- Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie.
- Doe de gesmolten chocolade in een grotere kom en schep er wat cornflakes bij.
- Roer alles goed dooreen. Doe er eventueel nog wat cornflakes bij tot het een mooie massa wordt.
- Leg met behulp van twee kleine lepels hoopjes van de massa op een plaat.
- Leg er bovenaan enkele snoepjes (eitjes) op.
- Zet de plaat met de nestjes in de koelkast.
- Even wachten tot ze hard worden en ... klaar!
Daarna is het tijd om te proeven πππ
Smakelijk!
Op onze Google Photos-pagina vinden jullie een filmpje dat toont hoe we de 'nestjes' klaarmaakten πΉ
Lieve groetjes,
Juf Romina en Anna
Geen opmerkingen:
Een reactie posten