dinsdag 21 mei 2019

Anna en haar lieve mama

Een tijdje geleden zetten we onze mama's in de bloemen. We leerden niet alleen over mama's, maar ook al wat over de lente. De lente zullen we verder uitwerken in combinatie met Vaderdag. 

Dit is wat we allemaal deden binnen het thema 'Anna en haar lieve mama': 

In de poppenhoek konden mijn sloebers de rol van mama spelen. Ze kookten, hingen de was op, streken de kleren, droegen juwelen, spoten parfum, ...

















De kleuters oefenden hun fijne motoriek aan de hand van het kettingen rijgen. Ze regen zowel vrij als op patroon. 























Aan de plasticinetafel maakten de kinderen bloemen of hartjes voor mama en gaven ze de mama's mooie geboetseerde juwelen, accessoires, ... 






Aan de computer kleurden mijn kapoenen mooie lentetaferelen in. 


Tijdens de godsdienstmomenten stonden we stil bij wat mama allemaal voor ons doet, hebben we gebeden voor alle mama's, keken we eens welke mama bij welke kleuter hoort, leerden we de namen van de mama's kennen en luisterden we naar het volgende verhaal: 


Bij de wiskundeactiviteit legden we kaarten rond de lente in de juiste volgorde. Die stelden dan een kort verhaal voor. Niet zo makkelijk voor mijn sloebers, maar ze deden echt hun best! 



Ik vertelde het volgende verhaal: 


Als kers op de taart maakten de kinderen nog een cadeau voor hun mama. Wat hebben ze dat goed gedaan! Ook hun versje hebben ze superflink geoefend. 









Hierna is juf Aline in onze klas. Zij zal met de kinderen werken rond het thema 'Brillen'

Tot later, 

juf Romina 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten